Napsütés követő applikáció városi D-vitamin fetisisztáknak

Az Evarickardmichal név alatt futó három svéd diák azzal a remek app ötlettel állt elő, amire minden felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárosi napimádó vágyik – pontosan tudni, hogy éppen hol süt a nap. A stockholmi Berg School of Communication diákjai nagyon ráéreztek arra, hogy egy teljesen mindennapi problémát hogyan lehetne egy hallatlanul működőképes brand experienc-é alakítani.

A díjnyertes Bright Light név alatt futó projektet ugyanis úgy keltették életre, mintha az a Ray-Ban márka sajátja lenne. Az ötlet így is nagyon praktikus, de az biztos, hogy sokkal nagyobb visszhangot kapott volna, ha ezt a Ray-Ban maga találja ki és valósítja meg. Arról nem is beszélve, hogy egy love mark-nak számító napszemüveg márka számára pont adja magát, hogy a vásárlóinak egy ilyen praktikus eszközt adjon a kezébe.

 

A Bright Light üzenete felettébb egyszerű: “Come join the sun, instead of searching for it!”. De hogyan is tudja nekünk az applikáció megmondani, hogy milyen irányba induljunk a napsütés után?

A svéd trió által fejlesztett algoritmus GPS és GIS adatok alapján azonosítja be az aktuális helyzetünkhöz legközelebb eső napsütötte pontot, többek közt figyelembe véve az építmények magasságát, az évszakot és a nap útvonalát. A felhasználók választhatnak egy célt a felajánlott helyek közül és az applikáció Google Maps segítségével a kiválasztott napos pontra navigálja őket.

Az ötlet az egyszerűségében nagyszerű, A Ray-Ban-nél pedig foghatják a fejüket, hogy ezt miért nem ők találták ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilise.blog.hu/api/trackback/id/tr764533517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása